De vonken springen eraf
Door: AdinAfrika
24 September 2010 | Zuid-Afrika, Durban
Afijn, mijn haar zit nog op de juiste plaats en dat betekent dat het goed is gegaan. Het lijkt heel veel op van die films waarin een bom onschadelijk gemaakt moet worden en dat het juiste draadje doorgeknipt moet worden, zo'n gevoel geeft dat.
Eten:
We zijn deze week verrast met.... oliebollen! Ik had dan ook bijna een andere titel voor dit stukje, Oud en Nieuw. De amerikanen noemde het een donut zonder gat, wij als rechtgeaarde hollanders noemden het gewoon oliebollen. In deze week ook nog erwtensoep gegeten, dus ze houden goed rekening met de 11 Nederlanders die aan boord zijn. Over nationaliteiten gesproken, we zijn in totaal met 15 nationaliteiten aan boord, als Alaska ook gezien mag worden als apart land. Geweldig hoe dit allemaal samenwerkt.
Het mooiste is als we in de ochtend onze worship mogen vieren, en dan speciaal de afrikaanse liederen zingen. Het oogt van afstand best spectaculaire, 60 mensen die hun best doen om alle slangenbewegingen van de voorzanger te volgen.
Iedere ochtend is een ander departement aan de beurt om iets door te geven vanuit de Bijbel. Aan mij was gevraagd om dit vanochtend te doen, maar door de aankomende droogdokprocedure bleek dit niet door te gaan. Volgende week vrijdag een nieuwe herkansing en over drie weken mag ik op een donderdagavond spreken. Dat is geweldig om te mogen doen en zo iets te laten zien aan anderen wat mij heeft bewogen om dit te doen. Dat brengt me bij de afgelopen dienst van zondag j.l. Daar werd aangegeven dat wij allemaal een verhaal te vertellen hebben, en dat het aan onszelf ligt welk verhaal we willen en kunnen vertellen. Voor mij is het in ieder geval belangrijk dat God deel uit maakt van mijn verhaal, en dat maakt het de moeite waard.
Als laatste over de titel, alhoewel het al bijna niet meer past. Deze week zijn de mensen van de werf begonnen met het wegbranden van de oude fundatie van de motoren, nadat ze de oude motoren hadden opgevijzeld. Een knap staaltje werk en als je dan bedenkt dat deze enorme kolossen staal nog door de zijwand van het schip moeten, een huzarenstukje. Maar terug naar het branden, het leverde zo'n mooi plaatje op dat ik jullie dat niet wil onthouden.
De vonken springen eraf!!
Een lieve groet aan allen,
Ad
25 September 2010 - 07:29
Jans:
Alvast een toupetje bestellen?? -
25 September 2010 - 13:21
Mia:
Leuk om je verslag te lezen. Zijn we weer helemaal bij. Blijf er maar lekker van genieten.
Groetjes uit het koude Brielle.
27 September 2010 - 07:08
Alize:
Hallo Ad,
Fijn om via de web site met je mee te kunnen leven. Bedankt dat je de tijd neemt om ons op de hoogte te houden van je belevenissen. De foto's zijn ook erg mooi. Ik wens je Gods zegen en wijsheid toe bij de taak die je aan boord hebt.
Hartelijke groeten,
Alize van der Wolf -
27 September 2010 - 12:43
Annemieke:
Beste Ad, leuk om je belevenissen op afstand te kunnen en mogen volgen.
Groeten uit Middelharnis,
Annemieke Buijze -
27 September 2010 - 13:22
Duco:
Mooi werk Ad, dit is een heel ander leven. Ik geniet van het lezen van jouw verhalen.
Groet -
27 September 2010 - 17:20
Ruben En Jorinde:
Ha Ad, leuk om je verhalen te lezen. Zo te lezen zit je voorlopig aardig op je plekje;) -
27 September 2010 - 19:14
Gert:
Zo te lezen, geniet je helemaal van je avontuur. Ik gun het je ook van harte. Heel veel plezier en Gods zegen toegewenst. -
30 September 2010 - 12:02
Kim:
Every day God is good, and God is good every day.
Goed om je te lezen en een beetje daar te zijn.
Geniet broeder.